‘Obrir les orelles’. Editorial del Premià Notícies del 27 de Gener de 2012

El ple de gener que es va celebrar dimecres va dedicar bona part de la seva durada a discutir el punt a partir del qual l’Ajuntament cedeix a l’empresa pública ‘Premià Serveis Municipals’, la gestió de l’espai de l’Amistat. Era un punt que ja s’havia retirat de l’ordre del dia del ple de desembre per manca d’acord i, tot i així, tal com us explicàvem ahir, no tothom va votar a favor del conveni. Els grups de CiU, PSC i Crida Premianenca sí que van votar favorablement, mentre que PP i Coalició d’Esquerres van optar per l’abstenció. Això demostra la complexitat de la qüestió. No és que no hi hagi acord en que sigui l’empresa pública la que gestioni l’espai, amb la major agilitat que aquest fet implica; els dubtes són, una vegada més, econòmics.
L’alcalde Miquel Buch ho va resumir molt bé quan va dir que ens movíem en un terreny desconegut, ja que la ciutat mai no ha comptat amb un teatre públic amb programació estable. Les dubtes no són sobre la gestió que pot fer el director artístic Antoni Martín, bon coneixedor de l’univers teatral; la qüestió és que, tal com estan les coses, aquests 100.000€ que han de fer funcionar l’espai durant el 2012 han d’estar ben invertits al cèntim. La preocupació de que la despesa pugui disparar-se per circumstàncies incontrolables és la que sembrava de dubtes els grups del ple. El compromís per part de l’Equip de Govern de revisar el funcionament econòmic de l’Amistat d’aquí a tres mesos, per així poder corregir el rumb si fos necessari, va facilitar que el punt quedés finalment aprovat.
En la roda de premsa que va servir per presentar l’Amistat la setmana passada abans de la seva inauguració, en Toni Martín, el regidor de Cultura Eloi Maristany i l’Alcalde Miquel Buch es van mostrar d’acord en què s’havia de tenir les ‘orelles ben obertes’ per anar coneixent els gustos de la ciutadania de Premià de Mar i si aquests anaven encaixant amb la programació de l’espai. Si del que es tracta és d’aconseguir que l’Amistat sigui el més autogestionable possible, i per tant més econòmica per a l’Ajuntament, és imprescindible que els premianencs assistim als espectacles que s’hi programin. És una regla senzilla: a major ús de l’espai, més rendible serà aquest. És per això que desitgem a en Toni Martín el màxim d’encert en el disseny de la programació del centre i insistim en animar als premianencs, veïns i entitats a que facin ús de l’espai.
Com a tot equipament nou, l’Amistat no té encara dinàmiques ni vicis de funcionament adquirits, per això, si es detecta que alguna cosa no va a l’hora, els canvis de rumb han de ser més fàcils. Com deia l’Alcalde al ple, s’ha de donar un marge de confiança.

Deixa un comentari