Premià tindrà zones verdes d’aparcament i una nova zona blava d’estiu al Palmar

Premià Notícies Matí
http://www.ivoox.com/premia-noticies-2012-05-15_md_1226067_1.mp3″ Descarrega

L’Ajuntament crearà en les properes setmanes noves zones blaves a diferents punts de la ciutat. Aquesta ampliació és en realitat la distribució de les places de zona blava que fins ara hi havia als aparcaments de la plaça de la Sardana i de la plaça dels Països Catalans, que passaran a ser places de lloguer. A més, l’Ajuntament també crearà la nova zona verda, a l’entorn del carrer Unió i de la plaça del doctor Ferran. La zona verda és més cara que la zona blava però amb abonament per als residents. Finalment, a l’entorn del Palmar apareix una nova zona blava d’estiu com la que fins ara només hi havia a Can Pou – Camp de Mar, és a dir, gratuïta per als residents a Premià de Mar. Tot plegat, unes novetats que van presentar ahir en roda de premsa la tinent d’alcalde de governació, Marisa Ferreras, i el gerent de l’empresa pública Premià Serveis Municipals, Jordi Lluch.

En aquesta presentació, feta ahir a la sala de plens de l’Antiga Fàbrica del Gas, Marisa Ferreras va explicar que la intenció de l’Ajuntament amb aquesta actuació és doble: per una banda, ordenar el municipi, i de l’altra, ajudar el comerç. Per aquest motiu, l’horari de la zona blava passarà a ser de les nou del matí a dos quarts de dues del migdia i de cinc de la tarda a dos quarts de nou del vespre. Això significa que en total es mantenen les mateixes hores diàries de zona blava que fins ara, però que s’amplia l’estona del migdia lliure de pagament, de manera que la zona blava acaba mitja hora més tard. Seguint amb les reivindicacions dels comerciants, una de les novetats més destacades és l’aparició de la zona blava a la plaça del doctor Ferran.

Un altre dels arguments que es van esgrimir per defensar la reestructuració de les places d’aparcament a la ciutat va ser les properes actuacions de la Llei de Barris que s’han de portar a terme al barri de Santa Maria – Santa Anna Tió i que significaran una reducció substancial de places d’aparcament, com va explicar el gerent de Premià Serveis Municipals, Jordi Lluch. En total, aquest pla significa seixanta-cinc noves places de zona blava als carrers de la ciutat, tot i que en realitat en desapareixen noranta-quatre que hi havia als aparcaments de les places de la Sardana i dels Països Catalans.

Tal com es va aprovar al darrer ple, les tarifes de la zona blava s’han actualitzat per primera vegada des del 2006. Si fins ara el preu era de setanta-dos cèntims l’hora ara passa a ser de noranta cèntims l’hora. Jordi Lluch va reconèixer que el més habitual és actualitzar els preus cada any d’acord amb l’IPC, però que era una decisió de l’equip de govern.

Tot això pel que fa a les zones blaves, passem ara a la zona verda que se situarà a l’entorn del carrer de la Unió i de la plaça del doctor Ferran. El preu d’aquesta zona verda serà d’un euro i mig l’hora, amb horari ininterromput de nou del matí a dos quarts de nou del vespre de dilluns a divendres. Els residents de cadascuna de les zones hi podran aparcar per dos euros la setmana.

La tercera de les novetats anunciades ahir és la zona blava l’estiu que se situarà a la zona del Palmar. En aquest sentit, la idea és implantar el mateix model que s’ha anat seguint a Can Pou – Camp de Mar.

És precisament al barri del Gas on la tinent d’alcalde de governació, Marisa Ferreras, ja va anunciar que tindrà lloc la següent actuació de l’Ajuntament en matèria d’aparcament. Sense especificar si això significaria més zones blaves, zones verdes, o fins i tot un nou tipus de zona diferent, la regidora va explicar que el motiu és que l’Ajuntament ja té la confirmació que Adif no farà cap aparcament a l’estació de tren.

Finalment, Marisa Ferreras va insistir que els objectius del nou pla d’aparcaments eren els d’ordenar la ciutat i impulsar el comerç, fins al punt que des de l’Ajuntament no s’ha calculat si totes aquestes mesures significaran un augment d’ingressos per a les arques municipals.

Aquesta actuació integral en els aparcaments de la ciutat arriba després que el govern municipal presentés les noves concessions a deu, vint i trenta anys als aparcaments de Can Farrerons i de la plaça de la Sardana. En aquest sentit, ara l’Ajuntament també ha posat en lloguer deu noves places a l’aparcament de Can Boter, en aquest cas, sense cap empresa intermediària.

3 Responses to Premià tindrà zones verdes d’aparcament i una nova zona blava d’estiu al Palmar

  1. Retroenllaç: ‘Zones blaves’. Editorial del Premià Notícies del 27 de Juny del 2012 « Premià Notícies

  2. Retroenllaç: ERC denuncia un canvi d’estratègia de l’Ajuntament en matèria d’aparcaments « Premià Notícies

  3. Retroenllaç: 'Zones blaves'. Editorial del Premià Notícies del 27 de Juny del 2012 – Ràdio Premià de Mar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: