El Ple aprova definitivament el pressupost i la plantilla de l’Ajuntament pel 2012

Ple Extraordinari 24.05.2012
http://www.ivoox.com/ple-extraordinari-maig-2012-05-24_md_1248373_1.mp3″ Descarrega

Premià Notícies Matí

http://www.ivoox.com/premia-noticies-2012-05-25_md_1248299_1.mp3″ Descarrega

Tal com es preveia, la sessió extraordinària del Ple que es va celebrar ahir es va resoldre desestimant l’al·legació presentada per un antic treballador a la plantilla del 2012 i aprovant definitivament la plantilla i el Pressupost municipal per aquesta any. La regidora de Recursos Humans, Anna Maria Medina, va donar les explicacions sobre quina era la plaça que ocupava el treballador que havia presentat l’al·legació i els motius pels quals s’havia amortitzat aquesta. Medina va explicar també que encara s’havia de definir com s’aplicarà el nou organigrama municipal, tot i que la diagnosi de la plantilla està clara.

En el cas concret de la Biblioteca, que era l’equipament on desenvolupava darrerament les tasques el treballador que havia presentat l’ al·legació, Anna Maria Medina va explicar que, d’acord amb la directora, s’havia acordat que l’equipament necessitava més un conserge que nom pas un auxiliar.

De fet, a penes va haver intervencions d’explicació de vot i els grups van acabar votant en el mateix sentit que ja ho havien fet en el ple de pressupostos. Així el pressupost i la plantilla municipal del 2012 es van aprovar definitivament amb els vots a favor de CiU, PSC i PP i els contraris de Crida Premianenca i Coalició d’Esquerres.

Cal afegir que el ple va ser presidit per la segona tinent d’alcalde, Marisa Ferreras, per absència de l’alcalde Miquel Buch, que es troba fora de la ciutat aquests dies.

‘Pressupost operatiu’: Editorial del Premià Notícies del 25 de Maig de 2012

Amb la desestimació ahir en el ple extraordinari de l’única al·legació que s’havia presentat a la plantilla de l’Ajuntament, va quedar definitivament aprovada aquesta plantilla i també el pressupost municipal pel 2012. Tal com coincidien ahir els portaveus dels diferents grups, és una aprovació important ja que és ara, i estem a 25 de maig, quan el govern municipal disposa de l’eina principal per tirar endavant la seva tasca, que és el pressupost.

25 maig, una data esperada també per un altre tema cabdal i que ve a coincidir amb l’aprovació del pressupost. I és que aquesta és la data que s’havia presentat al document d’intencions que havien aprovat CiU i PSC a l’inici de les seves converses per a formar govern, precisament per tancar aquestes converses. Finalment no serà exactament d’aquesta manera. Totes les parts coincideixen en que les converses estan donant els fruits desitjats però també en què la data apuntada inicialment no és del tot rellevant sinó més aviat, una orientació per tenir enllestides les converses. De fet, aquests dies l’alcalde Miquel Buch es troba fora de la ciutat, motiu pel qual va ser la segona Tinent d’Alcalde, la Marisa Ferreras, qui va presidir el Ple Extraordinari d’ahir.        Tal com ja va apuntar Miquel Buch al darrer ‘Parla l’Alcalde’, i com va confirmar ahir en aquest informatiu el portaveu socialista Tomàs Esteban, les converses esta molt avançades i les relacions entre els dos grups són òptimes, un fet que, d’altra banda, s’ha pogut constatar en els darrers plens.

Haurem d’esperar segurament fins a la setmana vinent –el PSC preveu celebrar aquests propers dies assemblea per informar els seus militants de l’acord-, per conèixer els detalls d’aquest pacte de Govern que haurà de gestionar el pressupost que ahir s’aprovava de forma definitiva.

Dissabte es fan les 10 Hores d’Esport Escolar

Dissabte se celebraran al Pavelló Municipal d’Esports les 10 Hores d’Esport Escolar. Es tracta d’una iniciativa de la Comissió de l’Esport Escolar que es fa amb la col·laboració de l’Ajuntament i diverses entitats esportives com a cloenda de la temporada d’esport a les escoles. Des de les 9 del matí i fins les 7 de la tarda, prop de 400 participants d’entre 4 i 18 anys jugaran partits de futbol sala, bàsquet, voleibol i handbol. En total es faran 46 partits que, depenent de l’edat o categoria, tindran una durada de 30 minuts o una hora.

Els Mossos detenen dues persones a una casa ocupada del carrer de la Unió

Els Mossos d’Esquadra han aclarit els fets ocorreguts dimecres a la tarda en un habitatge ocupat al carrer de la Unió. La policia va acudir al lloc dels fets després de rebre l’avís que dues persones s’estaven barallant a l’interior d’aquest habitatge. En aquest moment, els ocupes van negar l’accés als agents i aquests van requerir la presència dels bombers per tal de procurar-se l’entrada, ja que, segons han explicat fonts policials a Ràdio Premià de Mar, pels crits que sentien els feia l’efecte que hi havia una persona ferida. Un cop dins, però, els agents van trobar-se dues persones que van presentar resistència. Finalment, totes dues persones van ser detingudes per atemptat contra l’autoritat i per agressions mútues. Els Mossos d’Esquadra no han informat si els detinguts van necessitar assistència sanitària ni si han passat a disposició judicial. En qualsevol cas, els Mossos han afirmat que, al contrari del que havia semblat als veïns en un primer moment, en cap cas es tractava d’un desallotjament.

Actes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i d’Òmnium Cultural

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Premià de fa un acte aquest vespre al Centre Cívic del carrer de l’Esperança en el qual es farà la presentació de la Iniciativa legislativa popular que busca recollir el mig milió de signatures necessàries per a modificar la llei hipotecària. Rubén López, membre de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, ha explicat a Premià Notícies que aquesta modificació demana la dació en pagament i que els desnonats puguin acollir-se a lloguers socials. En el mateix acte, que tindrà lloc a les 7 de la tarda al centre Cívic del carrer de l’Esperança, es projectarà el documental titulat ‘La Plataforma’.

Una hora més tard, a les 8, i també al Centre Cívic, la secció local d’Òmnium Cultural porta el periodista valencià Vicent Partal a pronunciar una conferència titulada “Catalunya, un nou país en el nou món global”. L’acte és obert a tothom.