L’Assemblea de Joves vol barraques a Premià

L’Assemblea de Joves de Premià vol organitzar unes barraques el proper estiu, als dies que queden entre la Festa Major de Premià de Dalt i la de Premià de Mar. La idea seria crear un espai festiu similar al que s’organitza a festes majors de ciutats com Girona. Per tal de posar-se a la feina i comptar amb la participació tant de les entitats com dels partits polítics de la ciutat, l’Assemblea de Joves ha convocat avui una primera reunió al Centre Cívic del carrer de l’Esperança per presentar el projecte: serà a les 19h. Ampliarem aquesta informació el proper dilluns dia 2.

Ecologistes maresmencs alerten de la possible desaparició de les platges

L’entitat ecologista maresmenca “Natura” ha emès aquesta setmana un comunicat denunciant la situació de les platges de la nostra comarca. En el comunicat, els ecologistes alerten que amb la política d’austeritat actual serà molt difícil que l’administració pública inverteixi en la regeneració de sorra, tot i que a la vegada adverteix que aquest tipus d’actuacions comporten un impacte ambiental important. Aquesta situació, apunten, podria comportar la desaparició de la majoria de platges de la nostra comarca.

Amb la nova configuració política resultant de les eleccions municipals del maig, els alcaldes del Baix Maresme, entre ells Miquel Buch, es van emplaçar a trobar-se amb el nou Ministre de Medi Ambient per mirar de trobar una solució definitiva. El ministre, Miguel Arias Cañete, va ser nomenat dijous de la setmana passada.

El món dels somnis, fil argumental del resum de l’any

Ràdio Premià de Mar ha estrenat avui el resum informatiu de l’any, titulat “2011, somnis i malsons”. El programa, d’una hora exacta de durada, recull els temes informatius més destacats de l’any a la ciutat agrupant-los en àmbits temàtics i amb el món dels somnis com a fil conductor. Les eleccions municipals i les noves infraestructures com la plaça dels Països Catalans i el nou teatre de l’Amistat són els principals reclams informatius del resum.

“2011, somnis i malsons” es podrà escoltar avui a les 13h i a les 19h, demà dissabte a les 13h, dilluns que ve també a les 13h i a les 19h i en el mateix horari el dissabte 7 de gener. Al servei de podcasts de Ràdio Premià de Mar ja hi podeu trobar una versió del programa amb 15 minuts extres no emesos per la ràdio.

I un any més, el conductor del programa “El búfalo cardíaco”, Toni Modulation, serà l’encarregat d’amenitzar la nit de cap d’any a Ràdio Premià de Mar. El programa especial de cap d’any començarà a les 21h de demà dissabte i s’allargarà fins les 5h.

Aquest és el tercer any consecutiu que Ràdio Premià de Mar ofereix aquest tipus de programa musical la nit de cap d’any, enguany de vuit hores de durada.

El fons bibliogràfic del museu municipal, obert al públic

El Museu de l’Estampació ha obert recentment a consulta la biblioteca i l’hemeroteca, on es pot trobar un fons documental especialitzat en l’àmbit tèxtil, amb publicacions que es remunten fins al segle XIX. L’únic que s’ha de fer per poder consultar la biblioteca del museu és realitzar una reserva d’hora per via telefònica. L’obertura d’aquest fons històric ha estat possible un cop acabada la primera fase de digitalització de l’arxiu, una tasca realitzada gràcies al personal aportat pel Servei d’Ocupació de la Generalitat.

Aquest mateix personal ha col·laborat també en l’organització d’una nova gimcana adreçada als escolars que visiten el museu, un joc de pistes basat en el conte “Onades i flors” de la col·lecció Primília Contes.

Bon inici de temporada del CN Premià

El cap de setmana del 17 i 18 de desembre el Club Natació Premià va encetar la temporada amb 2 campionats. El primer va ser el Campionat de Catalunya Infantil de Fons i Relleus, en el que Júlia Erra, Elisabet Aguilar, Arnau Fornès, Júlia González i Joana Krasue van superar 3 marques personals en fons i van obtenir de la 5a a la8a plaça en relleus. També es va disputar el Campionat d’Espanya Absolut d’Hivern, en el que Pol Domenech i Dídac Matsuyama van fer un bon paper. Doménech va destacar al super el rècord absolut del club en 50 esquena, mentre que Matsuyama va aconseguir una 7a posició en 200 papallona i va superar diversos rècords del club.