Operació antidroga conjunta de Mossos d’Esquadra i Policia Local al carrer del Pilar

Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Premià de Mar van realitzar una operació policial antidroga conjunta a dos quarts de deu de la nit d’ahir al carrer del Pilar. L’operatiu, entre el quals hi havia dues furgonetes dels Mossos d’Esquadra i unitats de la policia local, va mantenir tallats els carrers del doctor Fleming entre Enric Granados i el carrer del Pilar i el mateix carrer del Pilar entre General Prim i Ramon y Cajal. La regidora de governació i seguretat ciutadana Marisa Ferreres ha dit a Premià Notícies que aquesta batuda forma part de la sèrie d’accions policials d’aquestes festes. A hores d’ara encara es desconeix la xifra total de detinguts i em material que s’ha requisat.

A banda d’aquesta operació, la crònica policial de la jornada encara inclou altres dues detencions en un altre operatiu. En aquest cas els fets van tenir lloc a 3/4 de 4 de la matinada al carrer de Joan Prim. Arran de la trucada d’una veïna la patrulla de la Policia Local va detenir dos individus que havien trancat el vidre d’una porteria i estaven provocant danys a vehicles estacionats.

Avui es fa el darrer ple ordinari de l’any 2011 amb punts de Cultura, Urbanisme i Hisenda

Aquest vespre tindrem el que serà el darrer ple ordinari del l’any 2011 a l’Ajuntament de Premià de Mar. L’ordre del dia inclou punts de les àrees d’alcaldia, cultura, urbanisme obres públiques i Serveis Econòmics. Des d’alcaldia trobem donar compte canvi portaveu titular grup municipal PP i Nomenament de vocals d’organismes autònoms. Des de l’àrea de Cultura, l’equip de govern passa a aprovació l’encàrrec de gestió a l’empresa Premià Serveis Municipals, SLU per la gestió de les activitats necessàries per a la realització de la programació i dinamització del teatre L’Amistat, un tema que hem comentat aquest mateix matí amb el regidor de Cultura, Eloi Maristany.

Des d’Urbanisme, Obres Públiques i Serveis Municipals trobem dos punts. El primer és l’Aprovació inicial de la modificació puntual de Pla d’Ordenació Urbanística Municipal en l’àmbit de la Masia Ribas. El segon punt d’aquesta àrea serà l’Adhesió al conveni de col·laboració entre l’Agència de Residus de Catalunya i les entitats gestores dels sistemes integrats de gestió de residus de piles i d’acumuladors.

Finalment des de Serveis Econòmics, l’equip de Govern presenta l’Aprovació definitiva de l’Ordenança Fiscal 3.5, reguladora de les taxes per parades, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions situats en terrenys d’ús públic i indústries del carrer i ambulants i rodatge cinematogràfic.

En l’apartat de Mocions trobem dues que presenta el grup municipal de Crida Premianenca. La primera sobre els laterals de la ronda Mataró-Maresme i la segona d’Adhesió al fòrum Estratègia Catalana Residu Zero. Finalment, en l’apartat de Precs i preguntes trobem preguntes presentades pel grup municipal de la Coalició d’Esquerres sobre la Coberta del porxo de La Lió i sobre la il·luminació nadalenca.

Per la seva part, Crida Premianenca presenta un Prec en el sentit de canviar el nom de la plaça de la Constitució, i tres preguntes. Aquestes demanen sobre l’Enllumenat de Nadal, la valoració del Pla de Participació amb motiu del disseny del Pla d’Equipaments i l’Augment de les quotes de l’escola bressol municipal.

El Ple començarà a ¼ de 8 del vespre i serà retransmès en directe per Ràdio Premià de Mar. Per aquest motiu no us oferirem l’edició vespre del Premià Notícies ni els programes Planetari, Really hot country, Aplec de nit i Stilnotx.

‘Què passarà amb la Ronda?’ Editorial del Premià Notícies del 21 de Desembre de 2011

De vegades hi ha moviments polítics que despisten la ciutadania i que, per norma general, no obeeixen a casualitats. Ahir parlàvem en aquest mateix informatiu amb el portaveu de la coordinadora ‘Preservem el Maresme’, Antoni Esteban, sobre el sentit de vot diferent que respecte a la congelació definitiva de la Ronda del Baix Maresme havien fet CiU i el PP a l’Ajuntament de Mataró i al Consell Comarcal del Maresme. En declaracions a Mataró Ràdio, aquests partits justificaven els vots dispars dient que es tractava de propostes diferents, cosa que ha portat al PSC –que va votar en contra de la congelació definitiva- a acusar-los d’actuar de manera incoherent. Si ho recordeu, l’Antoni Esteban contestava dient que el Consell Comarcal ja no representa el territori traient així importància a aquella votació.

Aquestes votacions han posat de nou sobre la taula el tema de la Ronda del Maresme, un dels ítems informatius més forts del 2010 i que va passar a un pla pràcticament ocult a partir de la seva  no inclusió als pressupostos de 2011 i la seva congelació pel govern convergent de la Generalitat. ‘Preservem el Maresme’ ha entès aquesta congelació com una victòria, però tot allò que es congela és susceptible de ser descongelat un dia o un altre, especialment si la situació econòmica, com és d’esperar, acaba millorant un dia o un altre.

És cert que, com diuen des de la Coordinadora, el Pla Director de Mobilitat del Maresme marca unes directrius que obliguen a un replantejament important del projecte anterior de la Ronda, i que hi ha un compromís de la conselleria de Lluis Recoder de consultar amb el territori abans de posar màquines en funcionament, però també es cert que, com denuncia ‘Preservem el Maresme’, aquesta consulta amb el territori encara no s’ha produït. I entretant els socialistes es demanen pel diners que l’Estat va lliurar a la Generalitat amb el traspàs de les competències de la Nacional II.

Bé està que la Ronda quedés congelada, sobretot després de la forta resposta popular que tenia el projecte, però el cas és que s’ha de definir una alternativa, tant als accessos a Mataró com a l’actual traçat de la Nacional II que sigui diferent i, sobretot, més consensuat que l’anterior. Com ja passava amb l’anterior projecte, la Ronda de Mataró va més avançada que les variants de la Nacional II, però el mateix alcalde Joan Mora admet que no hi ha un calendari programat perquè encara no hi ha una versió definitiva del projecte. Si la cosa segueix així, i amb la magnífica excusa que proporciona la crisi, podrien passar anys abans que puguem veure de quina manera recuperarem la Nacional II per a convertir-la definitivament en el Camí Ral que tots volem. Convé no oblidar que des del principi es tractava, precisament, d’això.

El Consell Comarcal aprova un pressupost de 2012 onze milions menor que el de 2011

El Consell Comarcal del Maresme va aprovar ahir el pressupost per al proper any amb una reducció del vint-i-sis per cent respecte les xifres aprovades en l’anterior exercici. Això significa que el pressupost de 2012 es queda en poc més de trenta milions d’euros, onze menys que el de 2011. El pressupost incorpora les retallades en la transferència de diners per part d’altres administracions i visualitza tots els deutes contrets pel Consell Comarcal.

Ràdio Premià de Mar fa la segona emissió de televisió via internet

Ràdio Premià de Mar ha fet avui la segona emissió d’imatges via Internet. El programa especial de Nadal de les escoles de Premià de Mar s’ha pogut veure en directe a través del web http://tv.premia.cat i els pares tindran l’ocasió de recuperar-lo per visionar-lo quan creguin convenient. La intenció de l’emissora és anar ampliant les retransmissions de continguts audiovisuals.