La Regidoria d’Igualtat commemorarà diumenge el Dia Internacional contra la Violència a les Dones

Aquest diumenge la Regidoria d’Igualtat de Premià de Mar celebrarà a la plaça de l’Ajuntament el Dia Internacional contra la Violència a les Dones. L’acte s’iniciarà a les 13h amb la lectura d’un manifest i també inclourà una lectura poètica a càrrec de Dària Ferrando i una actuació musical de Marta Lloveres i Domènech Carrillo.

Fins a 15 associacions i entitats premianenques participen en l’organització d’un acte que per primera vegada estarà presidit per una regidora d’igualtat, Imma Morales. Morales ha explicat que la intenció de la regidoria és poder treure algun profit de la xacra de la violència de gènere, d’aquí la importància de l’educació amb la participació de les escoles.

Durant l’acte d’aquest diumenge també es tindrà un record per a les dones que aquest 2011 han mort víctimes de la violència masclista: s’estendran uns llaços de tela amb els seus noms i s’encendran unes llànties.

Comerciants descontents amb l’Ajuntament es plantegen constituir-se en associació

Els comerciants del carrer de l’Eixample i de la plaça de la Sardana es plantegen constituir una associació pròpia ja que, segons han declarat aquest matí al programa “Tot d’una”, se senten abandonats per l’Ajuntament. Els botiguers consideren que l’Ajuntament només potencia els comerços de la Gran Via, denuncien mancances en neteja i es mostren especialment descontents amb haver quedat exclosos de la il·luminació nadalenca d’enguany.

De moment, aquests comerciants s’han posat d’acord per a arranjar amb plantes la part exterior dels seus locals durant la campanya de Nadal. En l’entrevista també s’han mostrat favorables a pagar part la il·luminació de Nadal.

Dissabte obre el bar de l’Amistat, diumenge festa pels socis

Demà dissabte el nou bar de l’Amistat obrirà les seves portes, però diumenge serà l’escenari d’un vermut privat només accessible als socis de l’Amistat. La festa dels socis continuarà a la tarda amb l’estrena del nou teatre, on totes les entitats que formen part de l’Amistat realitzaran una petita actuació en la línia de l’acte que es va fer per acomiadar l’antic teatre ara fa dos anys.

Una de les entitats que participaran d’aquesta festa, l’Agrupació Coral l’Amistat, també té concerts previstos per demà dissabte: a les 19.30h a la parròquia de Santa Maria i a les 20.30h a la parròquia de Sant Cristòfol els cantaires dels Cors de Clavé oferiran el seu concert nadalenc.

Ruta nocturna a Burriac per la Marató de TV3

Demà dissabte tindrem a la ciutat un primer acte solidari amb la Marató de TV3, un programa que enguany arriba a la seva vintena edició dedicant-se a recaudar fons per a la investigació en el trasplantament d’òrgans. El Centre Excursionista organitza per cinquè any consecutiu una ruta nocturna fins al castell de Burriac, un recorregut de quinze quilòmetres en total. El punt d’inici serà la plaça Nova, a les sis de la tarda. Les persones que hi vulguin participar hauran de fer un pagament de 5€ que anirà íntegrament per la Marató.

En l’edició de l’any passat, gairebé 50 persones van prendre part d’aquesta excursió solidària.

Tres jugadors abandonen la disciplina del Cover Premià

El Cover Premià visita demà la pista del Sicoris Club amb la baixa definitiva de 3 jugadors a la plantilla. El passat dimecres al Planetari el tècnic del Cover Premià, Oscar Larrotcha, va explicar que 3 dels seus jugadors han decidit abandonar la disciplina de l’equip, però no va voler concretar quins jugadors són els que han posat punt i final a la seva trajectòria amb el Premià. De moment Ràdio Premià de Mar ha pogut saber el nom de dos d’ells: Villarin i Buele.

Demà, doncs, Oscar Larrotcha haurà d’adaptar-se a la nova situació de la plantilla. En aquest sentit, Ismael Aldariz, juvenil del club, ha estat convocat per disputar a Lleida aquesta 14a jornada davant el Sicoris Club, un equip que és cinquè a la taula amb 24 punts.