Premià compta ja amb 2.627 veïns a l’atur, 18 més que a finals d’octubre

La xifra de persones desocupades continua creixent al Maresme. Segons les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, ja hi ha 38.688 maresmencs cercant feina, això són 594 més que a final del mes d’octubre. Aquest increment situa la taxa d’atur a la comarca en el 16,92%. A partir d’aquestes dades es dedueix que el Maresme segueix un ritme d’ocupació diferent al de la província de Barcelona i a la del conjunt de Catalunya. Segons informa el Consell Comarcal en una nota de premsa, durant el mes de novembre la comarca ha registrat un increment de l’atur del 1,56%, un percentatge molt superior al registrat al conjunt de Catalunya que ha estat del 0,02%, i al de la província de Barcelona que ha aconseguit reduir la seva xifra de persones en atur en un 0,08%.

Pel que fa a Premià de Mar, ara mateix hi ha 2.627 persones aturades. Això són 18 més que al final de l’octubre, unes xifres que deixen la taxa d’atur a la ciutat en el  17,83%, quasi un punt per sobre de la mitjana del Maresme.

En el conjunt de la comarca es continua notant la dependència laboral del sector serveis que és el que concentra gairebé la totalitat de l’increment de la xifra d’aturats. De fet, els municipis on hi ha hagut un increment més accentuat de l’atur han estat Calella, Malgrat i Pineda. Per contra, 11 municipis de la comarca han rebaixat el seu nombre de ciutadans en situació d’atur, entre ells Cabrera de Mar, Cabrils, Montgat, Premià de Dalt, Vilassar de Dalt o Vilassar de Mar, per citar-ne els més propers.

Es preveu que els nous semàfors de la carretera de Vilassar de Dalt estiguin en funcionament a final de mes

A final del mes de desembre és previst que estiguin en funcionament els nous semàfors que s’estan instal·lant a la carretera de Vilassar de Dalt a la cruïlla dels carrers Capitans de Mar i Pompeu Fabra. El tinent d’alcalde de Territori de Premià de Mar, Antoni Subirà, ha explicat a Premià Notícies que aquest semàfor era una antiga demanda per la quantitat de gent -sobretot nens- que creuen la carretera per anar a l’escola de Música o a les piscines.

De fet la demanda d’aquest semàfor s’havia arribat a plantejar fins i tot mitjançant la pregunta d’una veïna al programa ‘Parla l’Alcalde’ de Ràdio Premià de Mar.

Antoni Subirà ha explicat també que esperen que la posada en funcionament d’aquests nous semàfors aporti més seguretat a un punt conflictiu com són les cruïlles amb els carrers Capitans de Mar i Pompeu Fabra. Els semàfors funcionaran sincronitzats amb els de la Gran Via de Lluís Companys.

Aquests semàfors s’instal·len mitjançant un acord assolit amb la Diputació.

La comarca preveu mancomunar serveis de promoció econòmica

El regidor de Promoció Econòmica de Premià de Mar Iban Díaz va participar divendres a la reunió entre regidors de promoció econòmica organitzada pel Consell Comarcal del Maresme. Els objectius de la trobada eren posar en comú les polítiques de promoció econòmica endegades des del Consell Comarcal i conèixer les dificultats dels municipis maresmencs en aquesta matèria. Segons Díaz, mancomunar serveis serà una solució recorrent els propers anys. Iban Díaz ha explicat també a ‘Premià Notícies’ que l’àrea de Promoció Econòmica de Premià de Mar podria col·laborar amb d’altres municipis més petits i amb menys recursos.

En aquesta primera reunió es va aprovar que a partir d’ara els regidors de promoció econòmica maresmencs es trobin cada tres mesos.

La Companyia Agitats Teatre porta avui a la biblioteca l’obra ‘Cartes d’amor’

La Companyia ‘Agitats Teatre’, formada per Eva Losada i Octavi Egea, presenten aquest vespre a la Biblioteca Martí Rosselló el seu últim muntatge “Cartes d’amor” de l’autor nord-americà A.R. Gurney. ‘Cartes d’amor’ és una crònica de la relació entre un home i una dona a través de la seva correspondència. Octavi Egea ha passat aquest matí pel programa ‘Tot d’Una’ de Ràdio Premià de Mar i ha explicat que ‘Cartes d’amor’ ha esta una obra molt representada a casa nostra per actors ben coneguts.

La representació de ‘Cartes d’amor’ Es farà avui a 2/4 de 8 del vespre. D’altra banda, la biblioteca informa que l’activitat “Màgic domini” que havia d’anar a càrrec de Marta Marco i Judit Farrés i que estava prevista pel dia 22 de desembre, ha estat finalment anul·lada.

Victòria de Cover Premià davant del Finques Centelles per 5 gols a 3

El Cover Premià va guanyar aquest passat cap de setmana a casa davant el Finques Centelles per 5 a 3. El partit, corresponent a la 13a jornada de lliga de la 2a divisió B, permet al Cover Premià seguir com a líder del grup amb 33 punts, 2 més que el segon classificat. El partit davant el Centelles va ser molt disputat, tot i que el va dominar de principi a final el conjunt entrenat per Oscar Larrotcha. Es va arribar al descans amb 2 a 1, amb el Premià ben col·locat sobre el terreny de joc. Ja a la represa, el Centelles va millorar, però de nou el Premià es va avançar amb el 3 a 1. El matx es va ajustar amb el 4 a 3 però el Cover Premià va aconseguir el 5è i definitiu gol amb una acció de Gordillo.

Amb aquesta victòria davant el Finques Centelles, el Cover Premià segueix al capdavant de la classificació amb 33 punts, i aquest cap de setmana visita la pista del Sicoris Club, 5è classificat amb 24 punts.