Radiografia dels hàbits de mobilitat dels premianencs

Cruïlla de carrers a Premià de Mar

Cruïlla de carrers a Premià de Mar

Aquesta setmana s’han començat a mesurar fluxos circulatoris de vehicles a Premià de Mar. Segons nota de premsa d’ahir de l’Ajuntament, l’acció s’emmarca dins el Pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS) que està elaborant la Diputació de Barcelona per encàrrec de l’Ajuntament i es fa tant amb aparells que funcionen de manera automàtica com de manera manual. Aquests treballs duraran aproximadament dues setmanes i aniran acompanyats d´enquestes que es faran als conductors.

Els PMUS, diu l’Ajuntament, són una eina per a la planificació de la ciutat que persegueix objectius força transversals: millorar la qualitat de l’espai públic, racionalitzar el consum d´energia, reduir la contaminació atmosfèrica, millorar la seguretat viària de les ciutats i optimitzar els serveis i infraestructures del transport.

Fa uns mesos ja es van fer un seguit d´enquestes telefòniques Mar per conèixer hàbits de mobilitat. Entre els resultats que es van obtenir destaquem dades com ara que els residents de Premià de Mar fan diàriament al voltant de 88.000 desplaçaments; que el 59% es fan dins del municipi (la majoria no motoritzats), que un 38% dels desplaçaments es fan cap a fora del municipi o que els dos destins principals a l’exterior són Barcelona i Mataró, per aquest ordre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: