Titulars Premià Notícies dijous 17 de setembre

Premià Notícies 17 de setembre:

Imatge del nou port segons el projecte de Marina Port Premià

Imatge del nou port segons el projecte de Marina Port Premià

El ple de setembre va donar ahir llum verda a la modificació puntual del Pla Especial d’Ordenació del Port amb els únics vots en contra de Crida Premianenca i de la Coalició d’Esquerres. Els portaveus dels diferents grups van justificar el seus vots, els afirmatius a partir de l’oportunitat que al seu entendre significa aquest projecte per desbloquejar la situació del port, i els contraris entenent que significarà una hipoteca per a la ciutat, a més de considerar que es perjudica els ciutadans en benefici d’una empresa privada. Pel que fa a les organitzacions veïnals que s’han constituït al voltant d’aquesta qüestió, van retreure a l’equip de govern que no s’hagi fet un procés participatiu, mentre que el govern diu que es farà aquest procés sobre aquells elements que siguin competència municipal. Escoltem Raül Barea de la comissió Promotora el port a debat i la resposta de l’alcalde Miquel Buch. Al final del ple es va viure un moment de tensió amb el giratori de Can pou com a rerefons amb escridassades entre membres de la plataforma, entre ells l’exregidor de la Coalició d’Esquerres Alfons Barreras, i membres de l’equip de govern.

El ple de setembre va aprovar per assentiment una moció impulsada per la Coalició d’Esquerres en suport al refugiats que arriben a Europa fugint de les guerres i perquè Premià de Mar s’integri a la xarxa de ciutats refugi. Dues mocions de Crida, sobre el 27S i sobre el plataforma del Litoral, no es van aprovar.

Un col·lectiu de mares i pares d’alumnes premianencs impulsa des d’aquest estiu un corrent de renovació pedagògica al nostre municipi que fixa com un dels seus objectius principals que l’institut de secundària adopti nous mètodes educatius com ja ho han començat a fer altres centres catalans. El col·lectiu convoca demà una xerrada al Centre Cívic.

La 3a edició del Delayta’ns, el concurs de bandes musicals de Premià de Mar, inclourà l’actuació dels cantautors Joan Colomo i Pau Vellvé juntament amb l’actuació dels grups finalistes. Les inscripcions es tanquen el 10 d’octubre, les proves preliminars es faran el 23 i el 30 d’octubre i el 6 de novembre i la final el dia 20 de novembre. Totes les actuacions es faran a l’Amistat.

Esports. La 12a edició del campionat 3×3 de bàsquet de l’AB Premià, que enguany es desplaçava al 12 de setembre després d’haver-se fet tradicionalment pels volts de la Festa Major, va registrar menys participació, però l’organització s’ha mostrat amb tot satisfeta de l’activitat. D’altra banda l’equip sènior masculí del club arrenca la temporada aquest dissabte davant el Sant Pol a domicili.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: